Parafa jógaszőnyeg 8 legfontosabb előnye.

A mai világban egyre többen törekednek arra, hogy egészségesebb és környezetbarátabb termékeket válasszanak és ezért a parafa jógaszőnyeg  is sokszor a figyelem központjába kerül.

Most nézzük meg mi az a 8 pont, amivel a parafa jógaszőnyeg többet nyújthat és kellemesebbé teheti a gyakorlataidat mint egy átlagos jógamatrac.

1.Környezetbarát és fenntartható.

A legnagyobb oka annak, hogy a jógások leváltják hagyományos jógamatracukat az az, hogy környezetbarát. A jóga filozófiájával együtt jár a tudatos életmód. A természetes felületre váltás nem csak neked jó, de nem is vesz el a környezetünkből sem.

A parafa egy természetes alapanyag, amely biológiailag 100%-ban lebontható, újrahasznosítható és megújuló. Tudtad, hogy valójában a parafa a parafa tölgyfa külső kérge? A parafa tölgyfa az egyetlen olyan fa, amelynek regenerálódik a kérge lefejtése után. A parafa jógaszőnyeg és maga a parafa megváltoztatja a klasszikus jóga eszközöket a régi, káros anyagokat tartalmazó jóga kiegészítőkről egy fenntarthatóbb és környezetbarátabbá, amely nagyon jó előnyökkel szolgál bolygónk és saját magunk számára

 

2.Kiváló csúszásmentes felület

Azok, akik elcsúsznak és csúszkálnak a matracon a jógaórák nagy részében ők tudják milyen alapvető fontosságú, hogy a jógafelszerelés támogassa őket, mint egy hűséges csúszásmentes barát. A parafa jógaszőnyegek ideális tapadással bírnak, hogy a gyakorlás élvezetére tudj összpontosítani. 

A parafa jógaszőnyeg kimondottan jó a forró jóga kedvelőinek, mert a parafában található természetes viaszos anyag más néven suberin és a nyitott sejtszerkezet kombinációja kiváló tapadást eredményez, ráadásul minél nedvesebb a felülete annál inkább megnő a tapadása.

Az izzadság aktiválja a tapadást, és a nyitott cellás szerkezet eltávolítja a felesleges verejtékeket és ezáltal megakadályozza, hogy az izzadság összegyűljön a szőnyegen, ami csúszást okozhat. Többé nincs szükséged törölközőre.

Ez az egyedülálló előny a Suberin viaszos anyagnak köszönhető, amelyet a parafában természetesen talál. A szörfdeszkán lévő viaszhoz hasonlóan működik – megakadályozza, hogy elveszítsd tapadást, még a legnedvesebb állapotban is.

Azoknak, akiknek nem izzad kezük és lábuk nekik ajánlott a gyakorlat előtt egy kevés vizet permetezni azokra a helyekre ahol támaszkodni fogunk, így nekik is megnövelhetjük a tapadást.

3.Anti-bakteriális

Ha azon tűnődik, hogy ha az egész szőnyeget össze izzadjuk, akkor vajon bűzlik-e és hogyan tisztíthatjuk meg és mennyire könnyű karbantartani. 

A parafa természetesen antibakteriális. Egy nemrégiben elvégzett tanulmány kimutatta, hogy a baktériumok csaknem 100% -kal (96,93%) redukálódnak, miután 90 percig parafán tartózkodtak. Ezáltal a parafa jógaszőnyeg higiénikus és elkerüli a rossz szagokat.

Nagyon könnyű tisztítani, akár természetes tisztítószert is használhatsz, amelyet saját konyhádban is elkészíthetsz. A természetes parafa felületén nem kell többé kemény vegyszereket használni, különös tekintettel a sajátosságaira.

4.Bőr barát és nem toxikus

A bőrödnek tiszta és természetes felületet biztosít szemben a kémiailag nehéz és mérgező PVC-t tartalmazó matracokkal. A parafa felülete meglepően sima tapintású így olyan érzés mintha megérintenéd a földet.

 

5.Természetesen gyönyörű

 

Természetes, elegáns és egyszerű. Ideális a minimalista stílus kedvelői számára. Jól passzol bármilyen belső térhez, és természetes nyugalmat áraszt a jógaterületén.

Annyira szerethető, hogy nem akarod majd elrejteni a barátai elől sem, amikor átjönnek.

 

6.Tartós és ellenálló

Miután megtaláltad a neked tökéletes szőnyeget, azt megszeretnéd tartani a lehető leghosszabb ideig. És mivel parafa kéreg természetes tartós anyag ezért hosszú időre megnyúlik élettartama. Rugalmas és kész arra, hogy hosszú éveken át támogasson a jógaóráidon.

Ha már évek óta használod és elhasználódni látszik, akkor is újjáéleszthető még csiszolással, ezzel is növelve élettartamát.

7.Nehezebb, de erősebb

 

 

A parafa jógaszőnyeget egy természetes fa gumi alapanyag borítja, amely biztosítja, hogy az tapadjon a padlóhoz. Ezáltal kissé nehezebb a szőnyeg, mint más hagyományos PVC és hab tartalmú matracok. A nehézségért cserébe viszont egy luxus anyagokból álló szőnyeget kapunk ami megállja a helyét bármilyen jóga gyakorlat közben.

 

8.Ideális kényelem

Tudtad, hogy a parafa egy celluláris felépítésű, és több millió sejttel rendelkezik, amelyek mindegyike kis légbuborékot tartalmaz? Ez a szerkezet a nyitott cellás természetes fagumival együtt egy ideális párnát hoz létre, amely egyszerre kényelmes és puha érzést kölcsönöz a kezednek így biztonságot nyújt ízületeinek

Írd meg véleményed..